Περιγραφή εικόνας

Χρυσάνθεμο

         Το χρυσάνθεμο περιλαμβάνει περί τα 120 είδη, άλλα εποχικά και άλλα πολυετή. Είναι ιθαγενές τη Κίνας όπου η καλλιέργεια του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Στην Ευρώπη εισήχθη το 17ο αιώνα μέσω της Ολλανδίας . από τα πιο γνωστά καλλωπιστικά , χρησιμοποιείται ως  κομμένο λουλούδι ή ως βλαστός σε συνθέσεις .

 

       Οι βλαστοί είναι όρθιοι αν και υπάρχουν και ποικιλίες με κρεμαστά κλαδιά. Τα φύλλα του έχουν περίγραμμα λίγο έως πολύ διαχωρισμένο, αλλά πάντα απλά και ελαφρώς ελλειψοειδή. Τα άνθη είναι πολυάριθμες μαργαρίτες σε αποχρώσεις λευκές , κόκκινες, κίτρινες και βιολετί, ανάλογα με τη ποικιλία.

 

       Απαιτεί σκιερά μέρη με καλό φωτισμό και απευθείας έκθεση στον ήλιο. Χρειάζεται περιοδικό πότισμα, κυρίως το καλοκαίρι. Το χώμα του πρέπει να είναι μέσης σύστασης, αλκαλικό και χωρίς υγρασία. Η αναπαραγωγή γίνεται με μοσχεύματα. Ανθίζει το φθινόπωρο και έχει μεγάλη αντοχή στην παγωνιά.                                                                                  


Βουκαμβίλια
        Η βουκαμβίλια είναι ένα ημιαειθαλές αναρριχώμενο φυτό με ανθοφορία από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο. Προτιμά θερμά κλίματα και ηλιόλουστες θέσεις. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το έδαφος αλλά κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας χρειάζεται λίπασμα μία φορά τον μήνα, έχει εξαιρετική αντοχή στην ξηρασία και τα ποτίσματα της πρέπει να είναι ελαφριά και σταθερά κατά την περίοδο του καλοκαιριού.


       Κλαδεύεται τον μήνα Μάρτιο ελαφρά για να τις δώσουμε σχήμα και αφαιρούμε τα κλαδιά που ενοχλούν και αυτά που έχουν ξεραθεί. Είναι αρκετά ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς βορεινούς ανέμους αλλά πολύ ανθεκτική στις ασθένειες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να την παρακολουθούμε και σε πιθανά συμπτώματα να επεμβαίνουμε.   


Περιγραφή εικόνας